17 mei 2023

0 REACTIE(S)

Zwemvereniging Hydra maakt overstap van SuperSpetters diploma naar Nationaal Zwemdiploma

Zwemvereniging Hydra (ZV Hydra) uit Gemert heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald. Hiermee maakt de zwemvereniging de overstap van het SuperSpetters diploma van de KNZB naar het Zwemdiploma C van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Kwalitatief hoogwaardig zwemdiploma
Lisanne van Gennip is bestuurslid Diplomazwemmen van ZV Hydra en licht toe waarom zij kiezen voor de Nationale Zwemdiploma’s: “Door de overstap naar het Nationale Zwemdiploma beschikken we als ZV Hydra over een kwalitatief hoogwaardig zwemdiploma, waarbij onze visie op de zwemles, zoals leren zwemmen met plezier, niet vergeten wordt.”

Eigen vormgeving aan de zwemlessen
Dat zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s hun eigen lesmethode, waaronder ook de SuperSpetters methode, mogen gebruiken is volgens Lisanne een groot pluspunt: “Het geeft ons de mogelijkheid onze eigen vormgeving aan de zwemlessen te geven met het oog op eventuele doorstroming naar de wedstrijdgroep, aangezien we van oorsprong een wedstrijdzwemvereniging zijn.”

Soepele transitie
Op 30 januari 2023 is de audit uitgevoerd en behaalde de vereniging de Aspirant status Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Om de Aspirant status om te zetten naar Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s is een positieve beoordeling van het diplomazwemmen vereist. Op 22 april 2023 organiseerde ZV Hydra diplomazwemmen. Hierbij zijn zowel de organisatie en de rol van de examinator positief beoordeeld. Ook voldeden de deelnemers ruimschoots aan de beschreven voorwaarden en normering volgens de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. ZV Hydra mag de Nationale Zwemdiploma’s uitgeven en kijkt tevreden terug op de overstap. “De transitie verliep soepel, door de hulp van enkele hardwerkende vrijwilligers binnen onze vereniging en de steun die wij vanuit onze contactpersoon van de NRZ ontvingen”, aldus Lisanne.

Ellen Schripsema was namens de Nationale Raad Zwemveiligheid vertegenwoordigd. Zij nam de audit af en mocht de zwemvereniging na afloop feliciteren met het behalen van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Alle vrijwilligers van ZV Hydra veel succes gewenst en vooral veel zwemplezier met de leden.

Het bericht Zwemvereniging Hydra maakt overstap van SuperSpetters diploma naar Nationaal Zwemdiploma verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}