19 mei 2020

0 REACTIE(S)

Zwembranche publiceert protocol voor heropening zwembaden

UPDATE 14 mei 2020:

Er is een nieuwe versie van het Protocol Verantwoord Zwemmen beschikbaar. Wat is er inhoudelijk veranderd t.o.v. de vorige versie? Op pagina 8 is bij ‘Recreatief zwemmen’ punt 1 ‘kinderbad’ vervangen door ‘pierenbad/waterspeelplaats’. Hiermee wordt aangegeven wat onder ‘kinderbad’ wordt verstaan. Het overzicht van veelgestelde vragen werken we ook steeds bij. De laatste versies vind je altijd hier.

UPDATE 12 mei 2020:

We hebben een overzicht gemaakt van de veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden aangaande het protocol voor de heropening van de zwembaden.

We merken dat er bijvoorbeeld onduidelijkheid is over wat er nodig is om open te mogen. De lokale noodverordening dient hiertoe namelijk de nodige ruimte te bieden. Het Protocol Verantwoord Zwemmen dient te worden geïmplementeerd op de betreffende locatie. Wanneer de zwemlocatie voldoet aan alle wettelijke eisen en de nodige ruimte in de noodverordening is door de veiligheidsregio geboden, kunnen de deuren worden geopend. Het advies is contact op te nemen met de gemeente voor de status van de noodverordening en altijd met de eigen gemeente af te stemmen over definitieve openstelling.

Klik hier om alle veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden te bekijken.

UPDATE 10 mei 2020:

Vrijdag aan het einde van de dag heeft er een actualisatie van het protocol voor het heropenen van de zwembaden plaatsgevonden op basis van advies van het RIVM. Hierin is onder meer de formulering rondom aanwezigheid van ouders bij de zwemles en de 1,5 meter afstand tussen zwemonderwijzer en leerling aangepast. Het kan zijn dat er de komende tijd vaker actualisatie van het document nodig blijkt. Houd dus onze berichtgeving in de gaten, zodat je altijd met de laatste versie van het protocol werkt.

BERICHT 8 mei 2020:

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren vandaag een Protocol Verantwoord Zwemmen dat gebruikt kan worden bij de heropening van de zwembaden. Het protocol is hier te bekijken of te downloaden. In combinatie met het protocol stellen wij op deze pagina ook een aantal documenten beschikbaar met maatregelen in de vorm van iconen.

Het RIVM en het kabinet maakten afgelopen woensdag in een update over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekend dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, alleen voor jeugd. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan en mogen de binnenbaden ook weer open.

Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid. Met de zwembranche willen we iedereen dan ook weer zo spoedig mogelijk de gelegenheid bieden een duik te nemen in een binnen- of buitenbad. Het protocol zorgt ervoor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport. In het belang van de volksgezondheid van de zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers zullen zwembadinrichtingen de maatregelen in het protocol uitvoeren en handhaven. Daarnaast is naleving van de regels voor iedereen per doelgroep noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier gebruik kan maken van de zwembaden.

Het protocol is tot stand gekomen en opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche: Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), Zwembadpoli, Dutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade Nederland, ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, mogelijk te maken.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}