23 juni 2020

0 REACTIE(S)

Zwem alleen in gecontroleerd zwemwater

770 veilige en schone zwemplaatsen in Nederland

Zwemmen in oppervlaktewater is gezond op plaatsen waar aan de zwemwaterkwaliteitseisen voldaan wordt. In Nederland zijn er 770 aangewezen zwemwaterlocaties waar deze kwaliteitseisen worden gecontroleerd. Er is er dus altijd wel één in de buurt. Het gaat bij deze eisen om de waterkwaliteit, maar ook om mogelijke risico’s op verdrinking. Om te voorkomen dat zwemmers ziek worden, wordt waterkwaliteit op deze locaties regelmatig gemeten. Bovendien worden locaties zodanig ingericht dat de kans op verdrinking of ander letsel zo klein mogelijk is en wordt dit ook jaarlijks gecontroleerd. Waar aangewezen zwemwaterlocaties te vinden zijn zie je op www.zwemwater.nl en in de zwemwater-app. Je vindt op de site en in de app ook de laatste informatie over de zwemwaterkwaliteit van alle locaties. Zo kan je thuis al zien of de locatie waar je wilt gaan recreëren geschikt is om dat veilig te doen.

Dit artikel is geschreven door Rijkswaterstaat en gepubliceerd in samenwerking met KNRM, Nationale Raad Zwemveiligheid, Reddingsbrigade Nederland en Zwemwater.nl.

We ondersteunen gezamenlijk het doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen plezier heeft in, op of langs het water, zich kan redden en niemand verdrinkt.

Bij het zwemmen en recreëren in of aan oppervlaktewater gelden momenteel uiteraard maatregelen i.v.m. het coronavirus. Klik hier voor meer informatie.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}