11 december 2023

0 REACTIE(S)

Verlenging MDT-project Next Generation Lifeguards

Next Generation Lifeguards, het succesvolle project voor maatschappelijke diensttijd (MDT) van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Reddingsbrigade Nederland, wordt met twee jaar verlengd. De projectpartners kregen bevestigd, dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten het subsidieverzoek toe te wijzen.

De nieuwe projectperiode van Next Generation Lifeguards loopt van 15 november 2023 tot 15 november 2025. Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 30 jaar wordt een unieke kans geboden om kennis te maken met de zwembranche, via een MDT-traject met een kortdurende gratis opleiding (inclusief EHBO) en praktijkervaring.

Zwemveiligheid

De zwembranche staat voor een aantal stevige uitdagingen. Zo is er een grote behoefte aan nieuwe medewerkers om de zwemveiligheid in Nederland op een hoog peil te kunnen houden. Next Generation Lifeguards speelt een belangrijk rol in het aantrekken van jongeren. Dat onderschrijft de Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen, de WiZZ, die zich daarom als cofinancierder en partner hieraan heeft verbonden. De WiZZ maakt voortzetting van het NGL-programma in hoge mate mogelijk.

Uniek samenwerkingsproject

Titus Visser, directeur van de NRZ, is blij met deze projectverlenging: ‘’Next Generation Lifeguards is een uniek samenwerkingsproject, waarmee we een mooie verbinding maken tussen investeren in jongeren en investeren in zwemveiligheid en de zwembranche. De afgelopen drie jaar hebben we intensief samengewerkt met zo’n 75 lokale partners. We merken dat zwembaden, zwemverenigingen en reddingsbrigades openstaan voor deze ‘alternatieve’ manier voor het aantrekken van jong personeel. Dat de WiZZ nu mede investeert, versterkt de kracht van ons project. We hopen veel WiZZ-leden te inspireren om met ons samen te werken.’’

Meer veiligheid

Ook Reddingsbrigade Nederland is verheugd over de toewijzing van het subsidieverzoek. Directeur Guust Jutte: ‘’Next Generation Lifeguards heeft zijn waarde bewezen en krijgt nu het gewenste vervolg. Het is extra stimulerend dat de WiZZ de meerwaarde ervan erkent en actief is aangesloten. Samen met de Nationale Raad Zwemveiligheid zorgen wij ervoor dat jongeren aan de slag gaan bij reddingsbrigades, zwemverenigingen, zwemscholen en zwembaden. Natuurlijk in de hoop dat zij ook na hun traject actief aangehaakt blijven of zelfs in de zwembranche willen werken. De Reddingsbrigade stelt alles in het werk voor meer veiligheid in, op en langs het water. Next Generation Lifeguards is in lijn met die breed gedragen missie.’’

Bekijk voor meer informatie over MDT en NGL de website van het project Next Generation Lifeguards.

Het bericht Verlenging MDT-project Next Generation Lifeguards verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}