16 december 2021

0 REACTIE(S)

Update licentieonderdeel Snorkelen

Géén verplichte Externe Beoordeling Snorkelen

Met de introductie van de nieuwe snorkeldiploma’s en bijbehorende examenregeling is de verplichting geïntroduceerd om als Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Snorkelen éénmaal per jaar een Examinator Snorkelen als Externe beoordelaar te laten optreden. Daarbij zou dan het diplomazwemmen Snorkelen van een andere licentiehouder worden bezocht en beoordeeld.

Op basis van de feedback die wij vanuit onze achterban op dit onderdeel ontvingen, hebben wij besloten deze verplichting te laten vervallen. De komende tijd zal de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s ook in formele zin worden aangepast. Tevens zullen wij kijken hoe deze vorm van toezicht op het diplomazwemmen voor het Snorkelen op een andere wijze kan worden uitgevoerd. Mogelijk dat dit kan worden gedaan door de inzet van gedelegeerden en de vrijwillige inzet van Examinatoren Snorkelen. Hierover zullen licentiehouders op een later moment worden bericht. 

Normeringssessies Snorkelen

Een Snorkelinstructeur die de digitale Normeringssessie Snorkelen heeft gevolgd is Examinator Snorkelen. De afgelopen maanden hebben verschillende sessies plaatsgevonden. Voor de sessies op 21 en 22 december kunnen geen aanmeldingen meer worden gedaan, deze zijn vol. Ook in 2022 zullen regelmatig Normeringssessies worden gepland. De eerstvolgende gaan worden gehouden op dinsdagochtend 18 januari 2022 en woensdagavond 26 januari 2022. Aanmeldingen kunnen hier worden gedaan.

Bijscholing Snorkelen NOB

De bijscholing van de NOB is toegankelijk voor lesgevers Snorkelen die in het bezit zijn van één van onderstaande kwalificaties:

  • Niveau 3 kwalificatie ‘zelfstandig zwemlesgever’
  • Certificeerbare eenheid 2 ‘Begeleider recreatieve zwemactiviteiten’ (beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker) behaald voor 2019
  • Lesgever Zwemvaardigheden (NCS) zonder keuzepakket Snorkelen
  • Competentieverklaring lesgever Snorkelen

De bijscholing van de NOB is gratis bij te wonen tot 1 juni 2022 en zal tot die datum herhaaldelijk worden georganiseerd. Op dit moment staan er 2 bijscholingen gepland, aanmelden kan hier. Er wordt hard gewerkt aan het realiseren van meerdere bijscholingen in 2022. Hierover zullen wij in een volgende nieuwsbrief, via de website en via de mail communiceren.

Foto: Rob Aarsen

Het bericht Update licentieonderdeel Snorkelen verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}