17 mei 2022

0 REACTIE(S)

Update Aanvraag Administratie Diplomazwemmen (AAD)

Als zwemlesaanbieder ben je het liefst bezig met waar je goed in bent; goede zwemles geven. Je wilt zo min mogelijk tijd besteden aan administratie en als het moet dan graag zo simpel mogelijk. Om het allemaal wat makkelijker te maken zijn we als Nationale Raad Zwemveiligheid afgelopen periode bezig geweest met het updaten van de Aanvraag Administratie Diplomazwemmen (AAD) omgeving. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen? Lees dan verder.

Dashboard is vernieuwd
Het dashboard (ook wel het startpaneel genoemd) is vernieuwd. Na het inloggen zie je in één oogopslag een shortlist van de aangemelde én afgelegde examens. Je kunt via blauwe buttons of het hoofdmenu eenvoudig switchen tussen verschillende weergaven. In het dashboard zie je een overzicht van aangemelde of afgelegde examens. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat je snel inzicht hebt in je administratie rondom het diplomazwemmen.

Aanmelden van het diplomazwemmen is eenvoudiger
Het aanmelden van een examen is vergemakkelijkt. Bij het aanmelden van een examen geef je een datum op. Vervolgens kies je de afzwemlocatie en de deelnemende leslocaties. Als je meer leslocaties hebt waar diplomazwemmen wordt georganiseerd kun je de aanmelding dus eenvoudig in één keer voltooien. In de volgende stap geef je de examinator op en de verdere details (zoals het type diploma, het aantal kandidaten, de start- en eindtijd) van het diplomazwemmen door.

Verwerken van een verslag in weinig tijd geregeld
In de nieuwe AAD omgeving kun je digitaal het verslag toevoegen. In een aantal vragen kun je aangeven of het onderdeel goed, voldoende of te verbeteren is. Via de open tekstvelden kun je indien gewenst ook je antwoord toelichten. Na het invullen van de vragen kun je het verslag opslaan en insturen.

Toegankelijk, geschikt voor diverse apparaten
Tegenwoordig werken we massaal op mobiele apparaten. Het nieuwe AAD is daarom ook toegankelijk voor gebruik op een tablet of mobiel. Je hoeft dus niet meer achter een laptop of desktop plaats te nemen voor de administratie van het diplomazwemmen.

Beheer zelf de gebruikers
In de dynamische wereld waarin we leven, is het gebruikelijker dat mensen van functie of zelfs van baan switchen. De zwembranche heeft hier ook mee te maken. Je kunt met de nieuwe versie van AAD zelf gebruikers beheren. Zo kun je zelf het systeem up-to-date houden.

Benieuwd naar de look en feel van het nieuwe AAD? Bekijk dan onderstaande video.

Het beeldmateriaal is afkomstig van de testomgeving. De getoonde voorbeelden kunnen afwijken van de praktijk. Ook de vormgeving kan wijzigen omdat de nieuwe AAD omgeving nog in ontwikkeling is.

Heb je vragen over de ontwikkelingen van AAD of wil je graag meedoen in het testpanel? Neem dan contact op met Chantal Henkes – Fellinger via 0318 83 02 50 of chenkes@nrz-nl.nl.

Het bericht Update Aanvraag Administratie Diplomazwemmen (AAD) verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}