13 april 2023

0 REACTIE(S)

Terugblik regiobijeenkomsten 2023: samenwerken, kennisdelen en verbinden

Op 9 verschillende locaties in Nederland kwamen eind maart ruim 250 mensen van 189 Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s bijeen. Tijdens de bijeenkomsten, die georganiseerd zijn door regioadviseurs Michael van den Beld, Erik Willems en Ellen Schripsema, werd gesproken over ontwikkelingen binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid. Ook werd dieper ingegaan op de status van het Nationaal Plan Zwemveiligheid en de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, waarbij ervaringen werden gedeeld over afgenomen audits/steekproeven. Heb je de bijeenkomst gemist of wil je de terugblik lezen? Lees hieronder meer.

Samenwerking bij uitdragen Nationale Zwemdiploma’s
Eén van de hoofdonderwerpen waar tijdens de bijeenkomst op in is gegaan zijn de ontwikkelingen binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid. Er werd stilgestaan bij de doorontwikkeling van de diplomalijn zwemvaardigheid, de lancering van de nieuwe Zwem-ABC karakters, merchandise en het te ontwikkelen Zwem-ABC bewaaralbum. Ook werd het belang onderstreept van heldere communicatie en betere herkenbaarheid voor zwemlesouders. Om Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s hierbij te helpen is een communicatiepakket beschikbaar en kan vrijblijvend een website-check uitgevoerd worden.

Kennisdelen om verdrinkingen te voorkomen
Naast de kwaliteitsborging op zwemonderwijs is de Nationale Raad Zwemveiligheid penvoerder van het Nationaal Plan Zwemveiligheid. Dit plan geeft de samenwerking binnen de zwembranche een belangrijke impuls en heeft als doel de zwemveiligheid in Nederland naar een hoger niveau te krijgen. Tijdens de regiobijeenkomsten is op hoofdlijnen de status van het Nationaal Plan Zwemveiligheid toegelicht. Hierbij kwam de brede voorlichtingscampagne “Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water” uitvoerig aan bod, werden de ontwikkelingen rondom zwemveiligheid nieuwkomers toegelicht en is de interesse gepeild voor het gratis aanvragen van de PAW Patrol 06-polsbandjes.

Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s verbinden
Tijdens de regiobijeenkomsten werd inzicht gegeven in het aantal afgelegde bezoeken en nog openstaande examenresultaten. Daarnaast werd verder ingegaan op een aantal diverse onderwerpen zoals de update voor Examinatoren Nationale Zwemdiploma’s, de mogelijkheid voor het gratis aanvragen van een maatwerk examenprogramma, de transitie van KNZB SuperSpetters, de overgang naar ‘Mijn Diplomazwemmen’ en het partnerproject Next Generation Lifeguards. Tevens werd ingezoomd op een aantal inhoudelijke voorwaarden voor de Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s. Denk hierbij aan sociale veiligheid (met de Verklaring Omtrent Gedrag, de Gedragscode Zwembranche en Centrum Veilige Sport Nederland) en de afspraken met betrekking tot het calamiteiten- en ontruimingsplan. Naast het bevorderen van samenwerking en kennisdeling, hebben de fysieke regiobijeenkomsten ook het doel om Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s met elkaar in contact te brengen en te verbinden, zodat we als zwembranche van elkaar kunnen leren en nog beter gaan samenwerken.

Tips, tops en vragen
Tot slot was er de mogelijkheid om anoniem tips, tops en vragen in te sturen. Door de aanwezige zwemlesaanbieders zijn diverse suggesties ingestuurd. Deze tips, tops en vragen zijn verzameld en er wordt komende tijd gekeken welke acties en/of verbeterpunten uitgevoerd kunnen worden. Alle aanwezig zwemlesaanbieders dank voor de input. Alleen samen kunnen we werken aan heel Nederland zwemveilig.

Heb je vragen over de regiobijeenkomsten, wil je in contact komen met een andere Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s of heb je de bijeenkomst gemist en ontvang je graag de presentatie? Neem dan contact op met je regioadviseur.

Het bericht Terugblik regiobijeenkomsten 2023: samenwerken, kennisdelen en verbinden verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}