6 oktober 2022

0 REACTIE(S)

Ruim 140 jongeren volgden deze zomer een opleiding via ‘Veilig in zee met MDT’

Via het programma Veilig in zee met MDT zijn in 2022 ruim 140 jongeren opgeleid tot lifeguard of toezichthouder zwembaden. Op 15 MDT-locaties in heel Nederland volgden ruim 70 jongeren dit jaar de training Zwemmend Redden voor Zwembaden en haalden hun EHBO-diploma. Ook waren de weekopleidingen tot lifeguard beach of lifeguard open water, in samenwerking met 7 lokale reddingsbrigades, een groot succes. Zo werden 75 jongeren klaargestoomd tot startbekwaam lifeguard beach of open water om vervolgens praktijkervaring op te doen bij een lokale reddingsbrigade.

Op verschillende plaatsen in het land worden toezichthouders opgeleid
Brigitte Muller, projectleider van ‘Veilig in zee met MDT’: “We zijn blij met het resultaat van de opleidingsweken. Dit biedt ook potentieel voor zwembaden. Want deze jongeren kunnen natuurlijk ook bij een zwembad als toezichthouder aan de slag. In het najaar gaan we op verschillende plaatsen in het land weer jongeren opleiden tot toezichthouder in zwembaden. Dit doen wij altijd in nauwe samenwerking met een zwembad en een reddingsbrigade. We merken hierdoor dat er lokaal meer kruisbestuiving ontstaat en intensiever wordt samengewerkt.’’

Veilig in zee met MDT
De Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland werken samen met lokale organisaties aan het landelijke project ‘Veilig in zee met MDT’ voor maatschappelijke diensttijd (MDT). Samen maken we jongeren van 14-27 jaar enthousiast om zich vrijwillig in te zetten in een zwembad, bij een zwemvereniging, bij een zwemschool of bij een reddingsbrigade. Ze kunnen assisteren bij het toezicht houden in het zwembad, zwemlessen en/of activiteiten voor kinderen, maar ook lifeguards ondersteunen op het strand.

Veilig in Zee met MDT krijgt subsidie van VWS. Deze loopt tot eind dit jaar. De komende maanden wordt het besluit genomen of er een vervolgsubsidie wordt aangevraagd.

Ga voor meer informatie naar: veiliginzeemetmdt.nl

Foto’s: Francien van der Aar

Het bericht Ruim 140 jongeren volgden deze zomer een opleiding via ‘Veilig in zee met MDT’ verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}