17 mei 2022

0 REACTIE(S)

Praktijkdag Zwemonderwijs 2022: let’s meet again!

Donderdag 12 mei vond in sport- en evenementencomplex Merwestein Nieuwegein de Praktijkdag Zwemonderwijs plaats. Eindelijk weer een moment om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Een dag boordevol workshops, lezingen en masterclasses. Een interactieve dag, zowel in de zaal als in het water.

Dag-spreker Allard Lindhout
Woensdagavond floot KNVB-scheidsrechter Allard Lindhout nog de kampioenswedstrijd van Ajax en donderdag was hij dag-spreker bij de Praktijkdag Zwemonderwijs: ‘Lets meet again’. Allard weet op een zeer energieke en inspirerende wijze verbanden te leggen tussen zijn werk en het vak zwemonderwijzer.

Bijscholing voor gedelegeerden
Tijdens de Praktijkdag Zwemonderwijs werd aan alle gedelegeerden een gratis bijscholing aangeboden. Jaarlijks worden er twee bijscholingen voor gedelegeerden georganiseerd. Als gedelegeerde word je tijdens bijscholingen bijgepraat, waardoor je je kennisniveau op peil kunt houden en kom je in contact met andere gedelegeerden. Zowel beginnende als ervaren gedelegeerden werden met stellingen en casuïstiek uitgedaagd.

Workshops, lezingen en masterclasses in de zaal
Een gevarieerd aanbod aan workshops, lezingen en masterclasses. De onderwerpen van de workshops liepen uiteen van zwemles gerelateerde onderwerpen zoals leren drijven 3.0, leren zwemmen in dieper water of waren gericht op een specifieke doelgroep zoals autisme. Er was ook speciale aandacht voor leren zwemmen in open water en het maatschappelijke diensttijd project: Veilig in Zee met MDT.
Tijdens workshops stond interactie centraal. Bij de lezingen ging het meer om informatie opnemen. Tijdens de lezingen werd je in een uur bijgepraat en aan het denken gezet, bijvoorbeeld over omgaan met ouders bij de zwemles.
Voor meer verdieping kon je je ook inschrijven voor een masterclass. Dit jaar was er meer verdieping gericht op uitdagend gedrag, het ontwikkelen van een groeimindset én de zwemles van de toekomst.

Workshops in het water
Ook in het water werden er diverse workshops aangeboden. De dag startte met een workshop aqua running in ondiep. De tweede ronde ging over spelenderwijs leren zwemmen, ook door het gat. Met balletjes in diverse kleuren en speelse opdrachten, werd een groep zwemonderwijzers uitgedaagd om na te denken over het zwemonderwijs en het aanbieden van maatwerk. In ronde drie vond er in het water een workshop Snorkelen plaats. In de laatste workshopronde was het tijd voor praktische tips over het organiseren van zwemles met stuurkaarten. De sessies in het water vormen een belangrijk onderdeel van de dag. Het heet niet voor niets dé Praktijkdag Zwemonderwijs. Laten we eerlijk zijn, theorie is belangrijk, maar als zwemonderwijzer ben je een échte doener en wil je het liefst graag praktisch bezig zijn.

Met de organisatie van de Praktijkdag Zwemonderwijs hebben we hopelijk een programma samengesteld met voor ieder wat wils, waarbij de sessieleiders zowel vak-idioten uit de branche waren, als sprekers die vanuit een andere invalshoek zwemonderwijzers inspireerden. Een dag waar je na een verfrissende duik in het water, fijn kon aanschuiven bij de lunch of je weer nieuwe energie had voor de volgende workshop. Enkele reacties van deelnemers na afloop:

“Zeer geslaagd, leuke workshops”

“Ik heb er erg naar uitgekeken om hier aan deel te nemen. Zoals elk jaar super georganiseerd.”

De sfeer was goed, dat krijg je snel met mensen die de zelfde passie en interesses hebben.

“Het was supergezellig. Iedereen was super behulpzaam al met al een leerzame en leuke dag en kan niet wachten tot volgend jaar.”

Zie hieronder een impressie van de dag.

Alle foto’s zijn ook op onze Facebookpagina terug te vinden.

Bedankt allemaal en tot de volgende keer!

De Praktijkdag Zwemonderwijs is mede mogelijk gemaakt door:
Sport- en Evenementencomplex Merwestein, OBM Veenendaal, Lumineux, Henk Ganzeman Bloemsierkunst, Gerben Pul Fotografie

Het bericht Praktijkdag Zwemonderwijs 2022: let’s meet again! verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}