15 april 2019

0 REACTIE(S)

Onderzoek: zwemmen kun je leren én verleren

Zwemvaardigheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Hogeschool Windesheim vanuit ons kennisproject NL Zwemveilig.

In dit onderzoek is de zwemvaardigheid gemeten door 94 kinderen die al enige tijd in het bezit zijn van zwemdiploma B opnieuw te toetsen op de vereiste vaardigheden. Het blijkt dat bijna de helft van de kinderen niet meer voldeed aan de eisen bij bepaalde onderdelen, zowel met kleren aan als in badkleding. De belangrijkste conclusie is dat je zwemmen moet blijven onderhouden om zwemveilig en zwemvaardig te zijn.

Daarnaast zijn ook nieuwe resultaten beschikbaar van een onderzoek getiteld ‘Van leren zwemmen naar blijven zwemmen’ van onderzoeksbureau Kennispraktijk. Dit onderzoek geeft concrete aanbevelingen hoe ouders en kinderen te motiveren om te blijven zwemmen na het behalen van één of meerdere zwemdiploma’s.

Deze twee onderzoekspublicaties over het belang van ‘blijven zwemmen’ krijgen aanstaande woensdag 17 april al een concreet vervolg als minister Bruno Bruins de opening verzorgt van de Nationale Maand van de Zwemveiligheid. Dan lanceert hij tevens de Nationale ZwemChallenge: een nieuw concept van de Nationale Raad Zwemveiligheid waarmee kinderen en volwassenen kunnen checken in hoeverre ze nog zwemveilig zijn.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht op de website van NL Zwemveilig, inclusief de links naar de onderzoekspublicaties.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}