21 mei 2024

0 REACTIE(S)

Oefening zwemles-app: Het Pizza Spel

De Nationale Raad Zwemveiligheid is samen met de zwembranche een app voor jou aan het ontwikkelen. In deze online tool wordt het mogelijk om inspiratie op te doen voor jouw zwemles. Om samen te zorgen dat deze tool voorzien is van de leukste inhoud, verzamelen we zo veel mogelijk oefeningen. Met enige regelmaat delen we een van de oefeningen ter inspiratie. Dit keer is het de ingezonden oefening van Christa Jensen van Sportfondsen Zevenkampse Ring met de naam: Het Pizza Spel.

Basiselement(en): 

Voortbewegen

Traject:  

Voortraject/watergewenning  

Diep/ondiep:  

Ondiep water

Benodigdheden:  

  • Lesplankjes

Uitleg:  

Alle kinderen krijgen een lesplankje. Deze houden ze op 1 hand, boven water, en doen alsof het een pizzadoos is. Ze lopen kriskras door het water en proberen bij de andere kinderen de pizzadoos van de hand af te duwen. Is een pizzadoos gevallen, dan gaat het kind onderwater, drijven of voert een andere opdracht uit die je als lesgever meegeeft.

Het kan leuk zijn om als lesgever zelf ook mee te doen en het spel geregeld aan te passen. Zorg ervoor dat de opdracht die je meegeeft past bij het niveau van de kinderen.

Differentiatie, 1 stap makkelijker: 

Is onderwater gaan nog te moeilijk, laat ze bijvoorbeeld bellenblazen.

Differentiatie, 1 stap moeilijker:  

Beheersen de kinderen het onderwater gaan al erg goed, laat ze dan vijf seconden op hun buik drijven als ze hun pizzadoos verliezen.

Verdere differentiatie is natuurlijk eindeloos mogelijk in het meegeven van de oefening.

Heb je ook een leuk idee om in de zwemles te doen en wil je dat graag delen? Dat kan! Vul het formulier in en wie weet vind je jouw oefening straks terug in de app!  

Het bericht Oefening zwemles-app: Het Pizza Spel verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}