17 juni 2022

0 REACTIE(S)

Nieuwe campagne om risicobewustzijn van zwemmers in open water te vergroten

Vanuit het Nationaal Plan Zwemveiligheid zal begin juli een nieuwe campagne worden gelanceerd om de kans op verdrinking te verkleinen. Samen met diverse partners start de Nationale Raad Zwemveiligheid binnenkort een pilotcampagne waarin bezoekers aan open water zwemlocaties, zoals de stranden aan de kust en de recreatieplassen, bewust gemaakt worden van wat je kunt doen om verdrinking te voorkomen. Onder de noemer ‘Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water’ zullen op diverse locaties in Nederland middels diverse uitingen zwemmers worden aangesproken.

Jaarlijks verdrinken er zo’n 100 mensen in Nederland en nog veel meer mensen komen in de problemen waardoor hulpdiensten moeten uitrukken, met alle gevolgen van dien. Elke verdrinking is er een te veel en vanuit het Nationaal Plan Zwemveiligheid worden diverse initiatieven ontplooit om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Deze campagne vormt een belangrijk onderdeel van de brede voorlichting onder de pijler ‘meer risicobewustzijn’.

Vorig jaar zomer is een gedragswetenschappelijk onderzoek uitgevoerd en op basis daarvan is in nauwe samenwerking met onder andere Reddingsbrigade Nederland, Leisurelands, KNRM, Rijkswaterstaat, omgevingsdiensten, provincies en gemeenten een communicatiestrategie ontwikkeld. Hiervoor is vervolgens een concepttest uitgevoerd, welke zeer positieve resultaten heeft opgeleverd. Optimalisatie op basis van deze test heeft inmiddels plaatsgevonden en de voorbereidingen voor de pilotcampagne zijn in volle gang. Het doel is uiteindelijk om deze campagne na de pilot landelijk uit te rollen en verder uit te diepen.

Heb je vragen aangaande deze campagne?
Neem dan contact op via communicatie@nrz-nl.nl

Het bericht Nieuwe campagne om risicobewustzijn van zwemmers in open water te vergroten verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}