9 april 2024

0 REACTIE(S)

Medewerker aan het woord: Erik Willems

Bij de Nationale Raad Zwemveiligheid zetten we ons dagelijks met een klein team in voor de zwemveiligheid van de mensen in Nederland. Ieder heeft zo z’n eigen kennis en vaardigheden. Elke maand vertelt één van de NRZ-medewerkers over het werk. Deze maand geven we het woord aan Erik Willems.

Benieuwd wat hij het leukste vindt aan zijn werk, wat zijn grootste uitdaging is op het gebied van werk en meer? Lees verder!

  • Stel jezelf eens voor.

“Ik ben Erik Willems, woon in ’s-Gravenzande en ben getrouwd en heb 2 dochters. In mijn vrije tijd ben ik actief als lifeguard op het strand van ’s-Gravenzande waar ik ook waterscooter opleiding verzorg. Water is een woord dat goed bij mij past, omdat ik al mijn hele leven bezig ben met werk en hobby op, in en onder water.”

  • Wat is je functie/rol binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid?

“Ik ben regioadviseur/auditor regio west. Ik kom bij alle Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s in de provincies Noord- en Zuid-Holland op bezoek om te bekijken of zij (nog) voldoen aan de criteria van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Verder kunnen zwemlesaanbieders en andere partners mij benaderen met vragen. Ik help ze graag verder. Onze rol, ik vertegenwoordig samen met nog twee collega’s het hele land, is nog veel uitgebreider, maar teveel om hier allemaal te benoemen. Wil je er meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op.”

  • Wat vind je het leukste aan je werk? Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?

“Ik vind het erg leuk dat mijn functie zo veelzijdig is. Het is geen 9 tot 17 baan. Daarnaast hebben wij met verschillende organisaties contact, wat het ook echt leuk maakt.”

  • Wat is je grootste uitdaging binnen je werk?

“De grootste uitdaging is om elk jaar de planning weer goed rond te krijgen en alle bezoeken in te plannen.”

  • Als je drie wensen mocht doen, wat zou je dan wensen? Wat is je grootste wens voor de zwembranche?

“Dit vind ik een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar mijn grootste wens voor de zwembranche is dat er voor ouders duidelijkheid en transparantie komt. Dit zou wat mij betreft kunnen door overal dezelfde eisen te hanteren rondom het diplomazwemmen en de baden waarin mag worden afgezwommen.”

  • Jezelf kunnen redden als je per ongeluk in het water valt is belangrijk in een waterrijk land. Wat is je bijgebleven van je eigen zwemlessen?

“Mijn eerste zwemles kan ik mij niet meer goed herinneren, maar ik weet nog dat ik in mijn beleving een vrij strenge meester had. Later werd dit mijn collega toen ik in het zwembad ging werken en hij bleek helemaal niet zo streng te zijn.”

Wil je nog meer van Erik weten of heb je een leuke vraag voor één van de andere NRZ-medewerkers? Stuur ons dan een bericht via communicatie@nrz-nl.nl

Het bericht Medewerker aan het woord: Erik Willems verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}