31 mei 2022

0 REACTIE(S)

Lancering landelijke 06-polsbandjescampagne

Voor snelle hereniging bij vermissing en daarmee kleinere kans op verdrinking

Vermissing van je kind; hét schrikbeeld van ouders die graag met het gezin recreëren in een waterrijke omgeving. Daarom wordt de landelijke campagne ‘Omarm het 06-polsbandje!’ voortgezet door de Nationale Politie, de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Paramount (Nick Jr. / PAW Patrol) en Reddingsbrigade Nederland. Gezamenlijk wordt gewezen op het belang van bewust zijn van gevaren die op de loer liggen.

Op het strand aan zee, in recreatiegebieden met binnenwater, bij grote buitenzwembaden en tijdens waterrijke evenementen raken jaarlijks honderden kinderen (tijdelijk) vermist. Hereniging met de ouder(s) of begeleider(s) vindt sneller plaats dankzij het PAW Patrol 06-polsbandje. De samenwerking tussen de Nationale Politie, de NRZ, Paramount en Reddingsbrigade Nederland maakt mogelijk, dat dit jaar 300.000 exemplaren gratis ter beschikking worden gesteld aan het publiek.

Doelgroep

Het PAW Patrol 06-polsbandje is verkrijgbaar bij reddingsbrigadeposten en sommige politieposten, strandexploitaties, (kust)hotels en andere verblijfsaccommodaties. Daarnaast wordt het PAW Patrol 06-polsbandje uitgedeeld tijdens waterrijke evenementen. De doelgroep: ouders met een of meer kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Dat is dé reden waarom de populaire PAW Patrol-helden van Nick Jr., en met nadruk het reddingshondje Zuma en het politiehondje Chase, bij deze campagne betrokken zijn. Volwassenen kunnen hun telefoonnummer en de voornaam van het kind op het PAW Patrol 06-polsbandje schrijven. Zij worden zich dan direct meer bewust van het risico op vermissing.

Doel

Het hoofddoel van de campagne ‘Omarm het 06-polsbandje!’ is: snelle hereniging bij vermissing. Daarmee wordt de kans op verdrinking(songevallen) bij jonge kinderen kleiner. Aanvullende doelen zijn: recreanten bewustmaken van hoe zij kunnen voorkomen dat hun kind zoekraakt en recreanten aanreiken wat ze moeten doen als er toch sprake is van vermissing.

Polsbandjes ook beschikbaar voor grote buitenzwembaden

De polsbandjes zijn ook zeer geschikt om in te zetten bij buitenzwembaden met veel ruimte voor recreatie. Ben jij beheerder van een dergelijke locatie en heb je interesse? Neem dan vooral contact met ons op via info@nrz-nl.nl. De bandjes worden gratis beschikbaar gesteld zolang de voorraad strekt.

Beeld: Wendy Hazenoot 

Het bericht Lancering landelijke 06-polsbandjescampagne verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}