13 april 2023

0 REACTIE(S)

Kwalificaties lesgever Snorkelen aangepast

Sinds het Snorkelen onderdeel uitmaakt van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s moeten lesgevers voldoen aan één van de door de Nationale Raad Zwemveiligheid gestelde kwalificaties. Deze kwalificaties zijn belangrijk om de kwaliteit van de snorkellessen te borgen. De kwalificaties zelfstandig zwemlesgever (niveau 3) of begeleider recreatieve zwemactiviteiten aangevuld met een specialisatie Snorkelen of bijscholing Snorkelen van de NOB waren al gehonoreerd. In samenwerking met de NOB worden kwalificaties getoetst en indien nodig toegevoegd aan de lijst met kwalificaties. Vanaf heden is er dan ook een kwalificatie toegevoegd waarmee Snorkelen mag worden gegeven en zijn 2 kwalificaties bijgesteld.

NCS Lesgever Zwemvaardigheden en Zwemleider B
Recent zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS) over de opleidingen Lesgever Zwemvaardigheden en Zwemleider B (voorloper van Lesgever Zwemvaardigheden). Beide opleidingen stonden al op de lijst als geldige kwalificatie lesgever Snorkelen, maar alleen indien de opleiding was aangevuld met de aantekening Snorkelen of bijscholing Snorkelen NOB. Vanaf heden zijn beide opleidingen zónder aanvullende aantekening of bijscholing als geldige kwalificatie lesgever Snorkelen opgenomen op de lijst met kwalificaties.

NOB 3* duiker mét competentieverklaring
De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) stopt per 1 januari 2024 met de uitgifte van de NOB/ScubaDoe Snorkeldiploma’s. Verenigingen van de NOB kunnen de Licentie Nationale Zwemdiploma’s aanvragen voor de Nationale Snorkeldiploma’s en worden bij de audit gecontroleerd op alle punten van de kwaliteitsborging. Om de overstap van NOB-verenigingen soepel te laten verlopen is naast de opleidingen NOB 2*instructeur met ScubaDoe en ISO certificeringen diveleader en recreatieve duikinstructeur ook de opleiding NOB 3* duiker aangevuld met een competentieverklaring toegevoegd als goedgekeurde kwalificatie. De competentieverklaring kan opgevraagd worden bij de NOB of regioadviseur.

Benieuwd naar alle kwalificaties of vragen? Download de lijst in de webwinkel bij ‘Handboek Licentie Nationale Zwemdiploma’s’ of neem contact op via licentie@nrz-nl.nl.

Foto: Rob Aarsen

Het bericht Kwalificaties lesgever Snorkelen aangepast verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}