18 april 2023

0 REACTIE(S)

Je bent nooit te oud om te leren bewijst 78-jarige Jurrie met behalen van Nationaal Zwemdiploma A

Jurrie Oosterloo had één grote droom. Hij wilde dolgraag leren zwemmen en een zwemdiploma halen. Jurrie verzweeg jarenlang dat hij niet kon zwemmen. Vaak viel het niet op, omdat Oosterloo alleen het water in ging op plekken waar hij kon staan. Maar een paar jaar geleden verdronk Jurrie bijna in de stroomversnelling van een subtropisch zwemparadijs. De 78-jarige ging daarom ruim 2 jaar lang elke week naar het zwembad en nam zwemles.

Na veel, heel veel oefenen en doorzettingsvermogen was gisteren, 17 april 2023 een mijlpaal voor Jurrie. Hij mocht met aanmoediging van familie en vrienden in zwembad Aquarena in Emmen diplomazwemmen. Oosterloo voldeed aan de eisen van het Nationale Zwemdiploma A en haalde daarmee voor het eerst in z’n leven een diploma. “Hij ging met een duik te water, terwijl met een sprong ook goed was geweest”, aldus Ellen Schripsema, die namens de Nationale Raad Zwemveiligheid aanwezig was om Jurrie het Nationale Zwemdiploma A en bijbehorende medaille uit te reiken. Oosterloo had les van zwemonderwijzer Heiltje en zij nam ook het diplomazwemmen af. Jurrie was blij met haar begeleiding. “We hebben het samen gedaan”, zei Jurrie na het afleggen van het examenprogramma.

Jurrie Oosterloo was gisteren na het behalen van het Nationale Zwemdiploma zo trots als een pauw en is een voorbeeld voor andere volwassenen die graag willen leren zwemmen. “Je bent echt nooit te oud om dingen te leren, als je maar wil” aldus Jurrie. Na afloop werd de mijlpaal van Jurrie gevierd met een polonaise door het zwembad en het eten van gebak. Oosterloo gaat, ook nu na het behalen van het Nationale Zwemdiploma A, elke maandag zwemmen om zo zijn zwemvaardigheid op peil te houden. Hiermee onderstreept hij het belang van blijven zwemmen.

Foto’s: Zwembad Aquarena Emmen

Het bericht Je bent nooit te oud om te leren bewijst 78-jarige Jurrie met behalen van Nationaal Zwemdiploma A verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}