2 mei 2023

0 REACTIE(S)

Gemeente Den Haag opent buitenzwem- en strandseizoen en komt in actie voor ‘Wie checkt jou’ campagne

Op 1 mei start op veel plaatsen in Nederland het buitenzwem- en strandseizoen. Veel buiten zwembaden zijn geopend en dit betekent ook dat diverse locaties lifeguards weer toezicht houden bij de stranden aan zee en binnenwater.

Gisteren werd in Den Haag door burgemeester Jan van Zanen, traditioneel de eerste rood-gele vlag van het seizoen gehesen. Deze vlag staat internationaal symbool voor de aanwezigheid van een lifeguard. De gemeente Den Haag is met een 11 kilometer lang strand en grote aantallen bezoekers de belangrijkste kustgemeente. Zwemveiligheid krijgt daarom in de zomermaanden extra aandacht. Zo wordt voorlichting gegeven over de betekenis van de vlaggen, de gevaren van de zee zoals muistromingen en zijn er polsbandjes beschikbaar voor kinderen die hun ouders kunnen kwijtraken. Bij het hijsen van de vlag was ook aandacht voor de landelijke campagne ‘Wie checkt jou?’. Deze campagne richt zich op veilig zwemmen in open water. De gemeente Den Haag was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling daarvan.

Den Haag (Kijkduin), 1 mei 2023. Opening strandseizoen op Kijkduin met burgemeester Jan van Zanen. Titus Visser was namens de Nationale Raad Zwemveiligheid bij deze gelegenheid in Den Haag aanwezig. Foto’s: Valerie Kuypers.

Wil jouw organisatie ook deelnemen in deze landelijke campagne? Ga voor meer info naar: www.veiliginenuithetwater.nl en vraag via communicatie@nrz-nl.nl het campagne plan aan.

Het bericht Gemeente Den Haag opent buitenzwem- en strandseizoen en komt in actie voor ‘Wie checkt jou’ campagne verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}