21 februari 2024

0 REACTIE(S)

Eerste 3 Licenties Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival uitgereikt

Onlangs kregen drie zwemlesaanbieders de primeur om als allereerste het nieuwe onderdeel Survival van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s te behalen. Hiermee mogen zij de nieuwe Nationale Survivaldiploma’s uitreiken. Deze mijlpaal werd behaald door Holland Sport, zwemvereniging Amstelland en zwemvereniging Ommoord.

De aanbieders bieden de Survivallessen aan als aanvulling op de reguliere zwemlessen. Hierdoor kunnen kinderen extra vaardigheden ontwikkelen om zichzelf te redden in noodsituaties en om anderen te helpen als dat nodig is. Regioadviseur Erik Willems legt de meerwaarde van de Survival-diplomalijn uit: “Een belangrijk verschil met de reguliere zwemlessen is dat kinderen niet alleen leren hoe ze zichzelf in veiligheid kunnen brengen, maar ook wat ze moeten doen als een ander in de problemen komt.”

Stimulans om te blijven zwemmen
Survivallessen geven zwemlesaanbieders een geweldige kans om zich te onderscheiden en kinderen te motiveren om te blijven zwemmen. Het is voor zwemlesaanbieders een manier om het eigen aanbod uit te breiden, maar draagt ook bij aan het behouden van de zwemveiligheid. Kinderen en jongeren die na het behalen van hun Zwem-ABC meedoen aan de Survivallessen, bezoeken vaker het zwembad en houden beter hun vaardigheden op peil.

Door een gevarieerd en boeiend lesprogramma aan te bieden, worden de Survivallessen door de deelnemers vooral als leuk ervaren en dat terwijl ze levensreddende vaardigheden aanleren. “Survival gaat niet alleen om het behalen van een diploma, maar het is een investering in veiligheid en zelfredzaamheid. Niet alleen nu, maar ook met competenties die grote impact kunnen hebben in de toekomst”, aldus Erik.

Licentie onderdeel Survival behalen
Alle zwemlesaanbieders die al in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s kunnen, mits wordt voldaan aan de aanvullende criteria, gratis het licentie onderdeel Survival behalen. Om aan de aanvullende voorwaarden te voldoen, moeten aanbieders zorgen voor een gekwalificeerde Lesgever Survival (door bijvoorbeeld het volgen van een gratis bijscholing tijdens de overgangsregeling), een Examinator Survival beschikbaar hebben die verantwoordelijkheid draagt over het diplomazwemmen Survival en het opnemen van Survival in het lesplan. Organisaties die geen Zwem-ABC aanbieden, maar wel Survival willen uitgeven, kunnen zich aanmelden als nieuwe toetreder. Na het succesvol doorlopen van de audit behalen zij de licentie voor alleen dit specifieke licentieonderdeel.

Als Nationale Raad Zwemveiligheid vinden we leren zwemmen belangrijk, maar zetten we ons met het vervolgaanbod zoals Survival en Snorkelen ook in op blijven zwemmen. Alle zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van deze aanvullende licentie onderdelen krijgen in de webwinkel toegang tot alle benodigde (promotie)materialen. Zo werken we samen aan ‘Heel Nederland zwemveilig’.

Wil je meer weten over het Survival-programma of het behalen van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival? Lees dan meer over de overgangsregeling, of neem voor vragen direct contact op met één van de regioadviseurs.

Het bericht Eerste 3 Licenties Nationale Zwemdiploma’s – onderdeel Survival uitgereikt verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}