25 maart 2021

0 REACTIE(S)

Een derde van de gemeenten biedt stimulering zwemvaardigheid volwassenen

Ruim een kwart van de gemeenten in Nederland heeft een eigen regeling om de zwemvaardigheid bij volwassenen te bevorderen en 5 procent is voor deze stimulering aangesloten bij het in 2020 opgerichte Volwassenfonds Sport en Cultuur. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar het beleid waarmee gemeenten zwemmen en zwemvaardigheid proberen te stimuleren. De regelingen worden vooral ingezet om groepen die achterblijven in de zwemvaardigheid te stimuleren, zoals asielzoekers en migranten.

Samenwerking NRZ en Volwassenenfonds
Op 25 maart 2021 hebben de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur een convenant ondertekend. Met de samenwerking willen beide organisaties zich sterk maken voor volwassenen die leven onder of rond het bestaansminimum en nog niet kunnen zwemmen. Met een financiële bijdrage uit het Volwassenenfonds kan zwemles worden gevolgd. Titus Visser, directeur Nationale Raad Zwemveiligheid: “We roepen gemeenten op om te zorgen dat er lokaal een regeling beschikbaar is. Samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is daarbij een kans.”

Rol gemeenten zwemveiligheid kinderen
Uit het onderzoek van het Mulier Instituut blijkt ook negen op de tien gemeenten regelingen inzetten om zwemvaardigheid en zwemveiligheid bij kinderen – uit arme gezinnen – te stimuleren. Ongeveer een derde van de gemeenten heeft een actieve rol heeft bij schoolzwemmen.

Het bericht Een derde van de gemeenten biedt stimulering zwemvaardigheid volwassenen verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}