3 juli 2023

0 REACTIE(S)

Bewustwordingscampagne belang goed zwemonderwijs van start

De campagne over het belang van goed zwemonderwijs, iets waar we ons als Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) samen met onze licentiehouders gezamenlijk voor inzetten, is van start gegaan.

We starten een campagne omdat we merken dat er nog altijd te weinig aandacht is voor het belang van kwalitatief goed zwemonderwijs en gediplomeerde zwemonderwijzers. Ouders zijn zich niet bewust van het ontbreken van wettelijke kaders en daarmee de kwaliteitsverschillen die bestaan tussen diverse zwemlesaanbieders. Dat een groot deel van de aanbieders als licentiehouders van de NRZ belangrijke kwaliteitsnormen hanteert, is ook onvoldoende bekend. Hiervoor vragen we aandacht bij o.a. gemeenten, basisscholen, consultatiebureaus, ouder-kindcentra, GGD etc.

De eerste van twee korte video’s staat inmiddels online op onze website allesoverzwemles.nl. Het gaat om een interview met Daniëlle Koopman – Segveld, locatiemanager bij zwembad De Veldkamp in Wezep. Zij maakt zich zorgen over de kwaliteit van het zwemonderwijs en roept op tot meer aandacht voor de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en certificering van zwemonderwijzers.

Klik hier om het artikel en de video te bekijken.

Er komt nog een tweede soortgelijke video online met William Verweij, die studenten opleidt tot zwemdocent bij het CIOS Arnhem. Ook hierbij komt een geschreven artikel.

We verspreiden alle content actief via onze social media kanalen en brengen de boodschap via een LinkedIn advertentiecampagne onder de aandacht bij specifieke groepen. Het is gericht op mensen die in contact staan met ouders van kinderen in de zwemlesleeftijd, zodat zij hen goed kunnen voorlichten. Ouders zijn maar relatief kort specifiek de doelgroep die we willen bereiken (als de kinderen in de zwemlesleeftijd zitten), terwijl deze intermediairs in hun voorlichtende rol steeds nieuwe ouders bereiken. De campagne loopt tot medio juli en we posten de content diverse malen, dus houd onze social media kanalen goed in de gaten. Klik hier om onze LinkedIn pagina te bekijken en te volgen.

Het bericht Bewustwordingscampagne belang goed zwemonderwijs van start verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}