25 januari 2022

0 REACTIE(S)

Beroepsopleiding: Specialisatie ‘Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen’

Iedere lesgever in het zwembad heeft er in meer of mindere mate mee te maken: Kinderen in de zwemles die ander gedrag vertonen en daarmee andere behoeftes hebben dan de andere kinderen in de les. Zonder achtergrondinformatie en handvatten kan dit leiden tot onbegrip waardoor er geen fijne leersituatie ontstaat. Wanneer de lesgever meer inzicht krijgt in de meest voorkomende leer- of gedragsproblemen en vooral bijbehorend gedrag, kan er beter worden ingespeeld op het kind. Zo krijgt de lesgever meer begrip voor het getoonde gedrag en raakt daardoor minder gefrustreerd én creëer je een aangepaste leersituatie voor het kind.

In de specialisatie ‘Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen’ binnen de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker leer je meer over kinderen met speciale behoeftes in de zwemles. In deze specialisatie doe je kennis op over de meest voorkomende beperkingen en stoornissen die kunnen leiden tot onvoldoende leerervaring, denk bijvoorbeeld aan ADHD en Autisme Spectrum Stoornis, maar ook het Syndroom van Down. Het is belangrijk dat je de kenmerken en reacties behorende bij dit moeilijk verstaanbaar gedrag herkent, kunt achterhalen wat deze reactie veroorzaakt (trigger) en hoe je hier het beste op kunt reageren.

De focus ligt vooral op het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag in de praktijk. Het gaat daarbij vooral om de reguliere zwemlessen, maar de inhoud is ook toepasbaar in kleine groepjes en 1-op-1 lessen gerelateerd aan speciaal onderwijs.

Ben jij geïnteresseerd in de specialisatie ‘Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen’? Deze is door iedereen met een bevoegdheid om zwemles te kunnen geven te volgen. Wil je de specialisatie afronden met een aantekening dat je deze specialisatie hebt gevolgd? Vraag dan bij de opleider of jij hiervoor in aanmerking komt. Werk jij bij een Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s? Dan kom jij in aanmerking voor de aantekening ‘Kinderen met leer-en/of gedragsproblemen’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Klik hier om te bekijken waar je de specialisatie kunt volgen.

Wil jij niet de gehele specialisatie volgen maar wel handvatten om toe te passen tijdens jouw zwemlessen? Bekijk dan deze pagina.

Het bericht Beroepsopleiding: Specialisatie ‘Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen’ verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}