13 april 2023

0 REACTIE(S)

06-polsbandjes beschikbaar voor Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s

Voor snelle hereniging bij vermissing en daarmee kleinere kans op verdrinking

Vermissing van je kind; hét schrikbeeld van ouders die graag met het gezin recreëren in een waterrijke omgeving. Daarom ondersteunt de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) ook dit jaar de landelijke campagne ‘Omarm het 06-polsbandje!’ in samenwerking met de Nationale Politie, Paramount (Nick Jr. / PAW Patrol) en Reddingsbrigade Nederland. Gezamenlijk wordt gewezen op het belang van bewust zijn van gevaren die op de loer liggen.

Op het strand aan zee, in recreatiegebieden met binnenwater, bij grote (buiten)zwembaden en tijdens waterrijke evenementen raken jaarlijks honderden kinderen (tijdelijk) vermist. Hereniging met de ouder(s) of begeleider(s) vindt sneller plaats dankzij het PAW Patrol 06-polsbandje. De samenwerking tussen de Nationale Politie, de NRZ, Paramount en Reddingsbrigade Nederland maakt mogelijk, dat ook dit jaar weer ruim 300.000 exemplaren gratis ter beschikking worden gesteld aan het publiek.

Doelgroep

Het PAW Patrol 06-polsbandje is verkrijgbaar bij reddingsbrigadeposten en sommige politieposten, strandexploitaties, (kust)hotels, zwembaden en andere verblijfsaccommodaties. Daarnaast wordt het PAW Patrol 06-polsbandje uitgedeeld tijdens waterrijke evenementen. De doelgroep: ouders met een of meer kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Dat is dé reden waarom de populaire PAW Patrol-helden van Nick Jr., en met nadruk het reddingshondje Zuma en het politiehondje Chase, bij deze campagne betrokken zijn. Volwassenen kunnen hun telefoonnummer en de voornaam van het kind op het PAW Patrol 06-polsbandje schrijven. Zij worden zich dan direct meer bewust van het risico op vermissing.

Doel

Het hoofddoel van de campagne ‘Omarm het 06-polsbandje!’ is: snelle hereniging bij vermissing. Daarmee wordt tevens de kans op verdrinking(songevallen) bij jonge kinderen kleiner.

Polsbandjes ook beschikbaar voor Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s

De 06-polsbandjes zijn ook zeer geschikt om in te zetten bij (buiten)zwembaden met veel ruimte voor recreatie. Maar uiteraard kunnen de bandjes ook uitgedeeld worden tijdens bijvoorbeeld de laatste zwemles voor de (zomer)vakantie. Op die manier werken we samen aan het bewuster maken van deze belangrijke doelgroep en daarmee aan een zwemveiliger Nederland. Ben jij Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s en heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in. De bandjes worden met een maximum van 500 stuks gratis beschikbaar gesteld zolang de voorraad strekt.

Aanvraagformulier 06-polsbandjes Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s

Afleveradres

reCAPTCHA is required.

Het bericht 06-polsbandjes beschikbaar voor Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s verscheen eerst op Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: NRZ


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}