7 juli 2023

0 REACTIE(S)

Lintje voor Zwemschool vrijwilliger Marieke van Vegten

Burgemeester Henri Lenferink heeft vrijdagavond tijdens de jubileum barbecue van de vereniging de Leidse Reddingsbrigade (105 jaar) en Stichting Zwemschool Leiden (30 jaar) in het Leidse Hout in Leiden een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Marieke van Vegten (37). Marieke zet zich al sinds 1999 in als vrijwilliger bij de vereniging en stichting.

Lenferink roemde de lange staat van dienst van Van Vegten. Als 13e jarige ooit begonnen als hulpinstructie (1999), doorgegroeid naar zweminstructeur (sinds 2002) en inmiddels is zij hoofdinstructeur (sinds 2009) in het zwembad, actief als examensecretariaat (sinds 2013) en ook al jaren bestuurslid (sinds 2008) en nu zelfs bestuurssecretaris (sinds 2012) van zowel de vereniging als de stichting.

“Inmiddels lopen er, of liever zwemmen er, duizenden kinderen die dankzij Van Vegten zijn of haar zwemdiploma hebben kunnen halen,” aldus Lenferink.

Maar in één commissie niet actief geweest

Van Vegten heeft bijna alle functies binnen de Leidse Reddingsbrigade bekleed. Naast haar werk in het zwembad, is ze actief geweest in de Commissie Promotie (2008 – 2011), voor het vergroten van naamsbekendheid, Commissie Activiteiten (2008 – 2011), organiseren van activiteiten voor jong en oud, Commissie Waterhulpverlening (sinds 2003), inzetten met reddingsboten, waaronder de Nationale Rampen Vloot van Reddingsbrigade Nederland, Commissie Zwemopleidingen (sinds 2009), onder andere het opzetten van leerlijnen om leden een diploma te laten behalen.

Alleen is Van Vegten nooit actief geweest in de Commissie Communicatie, verantwoordelijk voor de website en het vroegere clubblad. Waarschijnlijk omdat haar partner hier al sinds zijn 15e actief in is. “Sommige zaken kan je beter gescheiden houden,” aldus Lenferink.

Koninklijke onderscheiding

Er is geen lid van de Leidse Reddingsbrigade of Zwemschool Leiden die Van Vegten niet kent. Als dank voor haar jarenlange inzet wordt Van Vegten onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}