8 maart 2020

0 REACTIE(S)

Het ZwemABC bij Zwemschool Leiden

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het Nationaal Zwemdiploma C van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Dit kan na het behalen van het C-diploma met een overstap korting bij de Leidse Reddingsbrigade door onze unieke samenwerking.

Opbouw van het ZwemABC

Zwemdiploma A

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

Zwemdiploma B

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnellin

Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid. Na je B-diploma kan je al overstappen naar de Leidse Reddingsbrigade, maar we adviseren om eerst je C-diploma te halen.

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Na het ZwemABC

Om de zwemvaardigheid te blijven behouden en verder te ontwikkelen zijn we een samenwerking aangegaan met de Leidse Reddingsbrigade. Na het halen van het C-diploma via Zwemschool Leiden kan je instromen, met korting, bij de Leidse Reddingsbrigade. Hier ga je dan aan de slag met zwemmend redden. Daarbij leer je hoe red je jezelf en anderen van de verdrinkingsdood kan redden.

Bij de opleiding als Junior Redder staan het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder. Kernwoorden in de opleidingen van de Leidse Reddingsbrigade zijn uithoudingsvermogen, oriëntatie, coördinatie, inzicht, samenwerking en communicatie waarbij altijd de veiligheid van de redder voorop staat.


Deze berichten zijn ook interessant

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}